Tanajtaboljši picopek, Benč

Benč ne peče več pic. Spekel je zadnjo. Dogodek, ki ga žal ni pokril noben izmed primorskih medijev, pa bi ga lahko. Nekako sva to slutila oba, zato sem mu nekaj medijske pozornosti namenil na fobiji. Ni nek doseg, a mislim, da bo vesel.

Benč je sicer star znanec fobije. Hellovinko je njegov medijski preboj. Pojavi pa se še v zapisu Baaaaaaam! Gre za pol ure dolgo neprekinjeno skakanje z blazino v Zrčah. Mislim, skakal je Šule, ki je imel takrat kako kilo več, Benča je samo odbilo. Spomnim se žalostnih otrok, ki so le nemo gledali in lizali svoj sladoled, ker pač tiste pol ure niso prišli na vrsto. Še bolje. Šuletov šus bi jih verjetno poslal na luno.

A pojdimo nazaj. Benč, kot ga kličejo prijatelji in tudi jaz, si kruh (in kako pivo) služi s šraufanjem kamionov, z vzdrževanjem tovornih vozil seveda. Tu in tam, predvsem ob vikendih, pa je pekel okusne pice v divaški piceriji Etna. Večkrat je zalajal, da bo odnehal, da ima dovolj in da je to to. A je pač samo lajal. Dokler nekega dne nismo prejeli vabila na zadnjo. Zadnjo Benč pico. 

Ena izmed zadnjih pic, ki jih je vrgel v peč.

Zdaj ne peče več. Razen "ispod peke". Čompe in meso. Sem ga vprašal, če bo v nedeljo zvečer, ko bo tam gužva in bo en picopek fasal vročino, drugi bo nedosegljiv, tretji pa v Zrčah skače po blazinah, vskočil in oblekel predpasnik. Ni mi rekel, da je to nerealen scenarij, ker ve, da z iskanjem picopekov nimam malo izkušenj. Preprosto je rekel ne. Ne bo več pekel. Bomo videli. 

Ajt, čau. Spišem ta teden še kaj o Fuerteventuri

Samo za info. Benč ni nikoli delal pic z drožmi. Oz. ni mesil testa za pico z drožmi. Če bi kdo, medtem ko je z veliko lopato šaril po peči, prišel za pult in ga povprašal po drožih, bi ga verjetno gledal podobno, kot sem jaz danes enega Italjana v zrelih letih, ki sem ga pobral na štop, ker je zamudil bus. Nekaj mi je govoril, a ne vem, če sem ga kaj dosti razumel. To, da je zamudil bus, sem ga. Mi je nakazal z rokami. Moja učiteljica italijanščine v srednji šoli bi bila razočarana. A enostavno sem zmrznil. Zdaj se spomnim vsega. Io sono, tu sei, lui-lei è, noi siamo, voi siete, loro sono.  Sem sedaj poklical še Benča, da mi potrdi to mojo teorijo o drožih.. in je potrdil. Preiskovalno novinarstvo in to.